W tym roku Wielkanoc przypada 4 i 5 kwietnia. Nadajmy tradycyjnemu wielkanocnemu posiłkowi botaniczny, zielony wygląd!
Zaskakujące projekty spod znaku DIY łączą piękne tradycje z botanicznymi detalami. Skorupki jaj zostały przekształcane w maleńkie naczynia roślinne, a kokedamy wypełnione klasycznymi roślinami sezonowymi, które można zawiesić nad stołem. Ponieważ po raz kolejny nie możemy wszyscy razem zgromadzić się przy rodzinnym stole, zamiast typowej dekoracji tego mebla przedstawiamy propozycję przybrania bufetu mnóstwem zabawnych dekoracji do samodzielnego wykonania z roślin. Co więcej, takie roślinne kokedamy posłużą jeszcze długo po zakończeniu Wielkanocy. Na ich bazie można stworzyć w domu cudowną, zgodną z porą roku, odprężającą botaniczną atmosferę. A tymczasem życzymy zdrowych, spokojnych i koniecznie zielonych świąt wielkanocnych!
Fot. Thejoyofplants.co.uk
Przez 18 lat redaktorka prowadząca fachowych czasopism florystycznych („Katalog Florysty”, „Florysta”, „Kwiaty do Ślubu”, „Ślubne wiązanki i dekoracje” oraz „Florystyka Funeralna”). Autorka kilku tys. artykułów i wywiadów. Pełne bio.